joi, 19 iunie 2008

Viitorul revistelor?

HP a lansat un nou sistem, denumit MagCloud, adresat oricui are o conexiune Internet si poate realiza un fisier PDF. Cum functioneaza? Doritorul face un upload al PDF-ului si de restul (tipar, abonamente, mailing etc.) se ocupa ei. Anunta ca, in faza beta, expedierea se poate face doar pe teritoriul Statelor Unite, ceea ce ne permite sa visam ca, aceasta faza odata depasita, va intra poate si Romania pe teritoriul acoperit (desi, iaca, doritorii ar putea deja face reviste pentru diaspora). A, e gratis, pentru ca nu tiparesc decat daca exista cereri explicite. Si, fireste, tiparul se va face pe masini Indigo (full color, hartie de 130 g/mp, capsare). Web-to-print exista!

2 comentarii:

quin spunea...

Apple are un serviciu asemanator de ani buni, Europa este pe harta lor de o lunga perioada de timp. Blurb printeaza de asemenea pe un Indigo.
Mare noutate nu e, preturile sunt decente ca si calitatea. Softul de la apple-iphoto, este mai matur si mai puternic, cel de la Blurb are marea calitate ca e si pentru windows dar e mai slabut. Ambele ofera posib de a trimite direct pdf-ul daca nu vrei sa folosesti softul pe care il recomanda, cu conditia de a folosi formatele predefinite pe care le au.

Marius Cristian spunea...

Imi pare rau sa te contrazic, dar e, totusi, o mare noutate, in sensul in care iPhoto, Blurb si inca alte site-uri asemanatoare fac o treaba de copyshop online, in sensul in care trimiti fisierul si cumperi de la ei produsul finit (la sistemul asta de lucru, vistaprint e de departe cel mai puternic competitor). In schimb magcloud preia o buna parte din munca propriu-zisa de revista: tipar, difuzare, managementul abonamentelor, basca mai face promovare la revista pe site. Crede-ma, nu-i deloc putin lucru.