luni, 2 iunie 2008

HP vrea toata piata tiparului digital

Cu toata febra alegerilor, n-am mai apucat sa va povestesc cum s-a prezentat Hewlett Packard la drupa. Ei bine, HP a declansat o ofensiva totala, pe toate fronturile tiparului digital. 14 (!!!) noi modele de imprimante large-format, noua rotativa digitala (latimea sulului de 916 mm, fata de 762mm, cat avea pana acum, rezolutie 600x600, viteza pe minut de 122 metri sau 3200 pagini A4), basca 3 noi masini Indigo, una de tipar plan (7000) si doua rotative specializate de inalta calitate (WS600 pentru etichete si packaging, W7200 pentru direct mail si alte produse tiparite personalizate). Vedeta incontestabila e HP Indigo 7000 Digital Press (foto), care ofera calitatea recunoscuta a surorilor sale mai in varsta, la o viteza de 120 de pagini pe minut (cu 10 mai mult decat colegul de lansare la drupa Xerox iGen4).
Si ca sa se dumireasca toata lumea ca digitalul se apropie vertiginos de offset, iata si lista partenerilor pentru sistemele de finisare ale rotativei HP: EMT, Hunkeler, MBO, Muller Martini si Pitney Bowes. Adica (pentru cei care nu sunt din domeniu) cele mai mari firme de utilaje pentru finisari tipografice, care pana nu demult lucrau doar cu producatorii de masini offset.

2 comentarii:

Anonim spunea...

buna ziua
sunt interesat si doresc sa pot viziona un hp indigo pentru o probabila achizitionare, daca imi puteti da un pret si o adresa unde va pot gasi.

cu mult respect
cozma tudorel
contact:maill tudor_doru@yahoo.com
telefon 0724334422

Marius Cristian spunea...

Imi pare rau, dar nu sunt decat un simplu comentator, care doar isi da cu parerea si nu ia nici un ban daca lauda vreun Indigo :) Pe hp.com.ro ar trebui sa gasiti rezolvarea.