marți, 3 iunie 2008

Cea mai rapida masina de tipar digital alb-negru

Ca sa ne intelegem de la inceput, ma refer strict la masinile de tiparit in coli. Asadar, peste Océ 6250 (care tipareste 250 pagini A4 pe minut) si peste Nuvera 288 a lui Xerox (cu, fireste, 288 pag. A4/min.) si situeaza acum Kodak Digimaster EX300 (foto). Ati inteles deja din denumire, tipareste 300 de coli pe minut, tehnologia a ramas electrofotografica (cu toner, adica) si, desigur, ofera, ca si concurenta, tipar duplex automat, obtinut in cazul sau, ca si la Nuvera, prin combinarea a doua doua module de tipar, cate unul pentru fiecare fata.
Noul Digimaster nu a fost insa singura masina de tipar prezentata de Kodak la drupa. Alaturi de ea a fost lansat si cel mai nou model pentru tiparul color, NexPress S3600, cu o viteza in varful clasei sale (120 pag. A4/minut) si al carui principal atu in lupta cu concurenta Xerox ori HP il reprezinta cel de-al cincilea Imaging Unit (al cincilea grup, as zice eu mai traditional), destinat de obicei lacuirii. Special pentru el, Kodak a prezentat la drupa un lac nou, texturat, care poate produce efecte in relief.
Sigur, Kodak nu a venit la targ doar cu masinile digitale, dar despre solutiile sale pentru tiparul traditonal promit sa va vorbesc cat de curand.

Niciun comentariu: