duminică, 1 iunie 2008

QuarkXPress a invatat romaneste

S-a lansat, in fine, QuarkXPress in versiunea 8, ca de prin ianuarie tot eram amenintati cu ea. Dar cei de la Quark au asteptat, fireste, drupa. Din ce am putut citi, au recunoscut tacit, in fine, ca InDesign e un adversar periculos si au actionat in consecinta, umbland zdravan la interfata, ba schimband chiar si unele shortcut-uri, ca sa fie la fel cu cele din programele Adobe. Mai mult, au intrat mai cu putere si in partea de web, utilizatorii putand acum, de pilda, sa faca si aplicatii Flash direct din Quark. Am trait s-o vad si pe asta!
In fine, cel mai important lucru pentru noi este ca versiunea Passport a disparut, orice Quark suporta acum limbi straine, inclusiv (da, da!) romana. Cat despre partea de management de culoare (buna, dar cam turbata in Quark 7) nu s-a spus nimic.
Mai multe, cand va exista o versiune demo pe care s-o pot instala, ca sa ma lamuresc mai bine.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Quark "suporta" limba romana de la update-ul 7.31.

Marius Cristian spunea...

Mda, trebuia sa fiu mai explicit. Asa e, Quark suporta spelling si hyphenation in romana inca de la versiunea 7.3 (nu 7.31), insa cand am dat titlul asta ma minunam ca s-au gandit si la interfete pentru toate limbile suportate. Scuze.