O micuta furtuna a agitat zilele astea apele comentariilor tipografice pe web, pornind de la un articol al lui George Alexander, Does HP Indigo use “toner” or “ink”?. Daca n-aveti chef sa cititi tot articolul, atunci aflati ca, in rezumat, Alexander ii acuza pe cei de la HP ca refuza sa recunoasca faptul ca ceea ce ei numesc „ElectroInk“ este de fapt un toner lichid, lucru recunoscut, de altfel, de cei de la Indigo inainte de preluarea de catre Hewlett Packard. Fie si prin simplul fapt ca, la inregistrarea patentului, se vorbea fara echivoc de „liquid toner“ (detalii aici).
Ok, si? Chiar ne intereseaza ce tehnologie foloseste o masina Indigo (de pilda noul model 7000, ca tot i-am dat poza mai sus)? Pe mine, sincer, ma lasa rece discutia, marketing-ul de la HP poate adopta orice tactica vrea, atata timp cat nu minte cu nerusinare. Ceea ce, deocamdata, nu se intampla, calitatea tiparului (pe care ei vor s-o scoata in evidenta prin negarea tonerului) e excelenta, am vazut-o. Dar daca tot a inceput discutia, hai s-o aducem, daca putem, cu picioarele pe pamant.
Ce m-ar interesa pe mine la un Indigo daca (of, Doamne!) maine as avea bani sa-mi cumpar unul? Stiu ca tiparul e grozav, la costuri as iesi probabil cam tot pe-acolo, cu service-ul, din ce aud, s-ar putea sa am insa probleme, ok, una peste alta n-am foarte multe motive sa prefer un Indigo unui iGen. Si-atunci vreau sa stiu: rezolva masina HP-ului problemele specifice tonerului „praf“? Mai am crapaturi la biguire? Pot sa plastifiez fara sa ma doara capul, iar folia sa nu mi se autojupuiasca dupa o saptamana? Folio, emboss, ceva?
Cam aici cred eu ca ar trebui dusa discutia. Si daca are cineva raspunsurile la intrebarile de mai sus, chiar il rog sa mi le spuna si mie.
joi, 11 septembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Cu siguranta pot sa-ti spun ca nu mai sunt probleme la biguire. Cat despre plastifiere promit ca incerc si revin cu comment.
Trimiteți un comentariu