miercuri, 3 septembrie 2008

Management de culoare pentru iPhone

Citisem la un moment dat parerea unui cetatean ca vom putea da BT-uri pe iPhone. Am zambit si l-am considerat prea optimist, eventual cititor de romane SF. Da-o-ncolo, chiar management de culoare la telefoane mobile? Ei, uite ca, macar teoretic, se poate. Un profil de culoare pentru iPhone puteti descarca de aici . Cand (si daca!) ma va convinge cineva sa-mi iau un gadget de-asta, chiar am sa verific cum se comporta ICC-ul respectiv. Asa ca, deocamdata, luati randurile de mai sus doar ca pe o stire. Insa daca puteti sa probati cum se comporta profilul, spuneti-mi si mie daca merge de-adevaratelea sau e doar un tertip de marketing.

2 comentarii:

andrei.sarbu spunea...

De dat BT se poate si acum cu o aplicatie de browser. Softproofingul pare intr-adevar o fantezie, insa chiar nu stiu daca are au ba un motor de CM aceasta jucarie. Te pomenesti ca are colorsync in el :).

Marius Cristian spunea...

Ei, softproof-ul nu mai e chiar o fantezie, chit ca, macar teoretic, ar trebui ca monitorul, adevarat si calibrat, fireste, sa mai aiba si un hood la el. Sigur, experienta ne invata ca se poate si fara :) Cat despre Internet, ne indreptam spre o uniformizare a sRGB, ceea ce tipografic... Da' oricum, decat nici o standardizare, tot e mai bine, chiar n-are nevoie net-ul de Adobe RGB. Insa chiar si la mobile...
Si nu, nu are colorsync la el. Dar cine stie ce-o sa se mai intample...