vineri, 10 octombrie 2008

Mitsubishi a lansat noua sa rotativa, Diamond 16 Max+

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) a anuntat lansarea noii sale rotative offset, Diamond 16 Max+. Dupa cum o arata si numele, este vorba mai mult de o imbunatatire a modelului precedent, Diamond 16 Max, decat de un produs absolut nou dar, chiar si asa, imbunatatirile nu sunt deloc nesemnificative. In primul rand, rotativa functioneaza pe sistemul „one button operation“, ceea ce permite unui operator nu foarte instruit sa o utilizeze. Deloc de neglijat: imbunatatirea calitatii tiparului, scurtarea timpilor de pregatire, reducerea pierderilor, imbunatatirea sigurantei.
In ceea ce priveste timpii de pregatire, trebuie neaparat mentionat sistemul Max SimulChanger, care permite schimbarea completa a placilor in 60 de secunde (record mondial, dupa cum afirma producatorul)
Cat despre managementul de culoare, Max Diamond Eye nu numai ca analizeaza patch-urile, dar compara valorile cu cele comunicate de prepress si ajusteaza el calimarile. In plus, operatorul mai are la dispozitie MAX Color Navigator, care permite reglajul fin al culorilor prin touch-panel (sistemul a primit in 2006 un Technology Award de la Japanese Society of Printing Science and Technology).
Pentru ce cred producatorii ca ar fi cea mai nimerita? Tiparirea de reviste, brosuri si inserturi pentru ziare.
Pretul nu a fost, deocamdata, comunicat.

Niciun comentariu: